Πολιτιστικός Σύλλογος Ελίκας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελίκας ιδρύθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1991 από μια ομάδα ανθρώπων με υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς. Σκοπός του συλλόγου από τότε και έως σήμερα παραμένει ο ίδιος, η ανάπτυξη και η αξιοποίηση του πολιτιστικού επιπέδου της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της πορείας του συλλόγου υπήρξαν άνθρωποι που έχουν ρίζες στην περιοχή και βοήθησαν να μεγαλώσει και να ωριμάσει η έννοια της συλλογικότητας. Αλλά σημαντική ήταν και η παρουσία εκείνων που ήρθαν και ρίζωσαν εδώ μαζί μας προσφέροντας τον εαυτό τους και τις γνώσεις τους προς το σύνολο. Η ένωση αυτών των δυνάμεων έφερε τον σύλλογο στο επίπεδο προσφοράς που βρίσκεται σήμερα.

Η σκέψη, τα σχέδια και τα όνειρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελίκας περιλαμβάνουν όλους τους κατοίκους της περιοχής αυτής, από τον νεώτερο έως τον γηραιότερο, όπως επίσης και τον περαστικό που θα ήθελε να κάνει μια στάση στο χωριό μας. Ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, έχουμε επίσης και στους ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό αλλά η καρδιά τους και οι ρίζες τους βρίσκονται ακόμα εδώ. Τους ευχαριστούμε για την βοήθεια που έχουν προσφέρει και που συνεχίζουν να είναι στο πλευρό μας σε κάθε κάλεσμα μας.

Σημαντικό κομμάτι όλα τα χρόνια δραστηριοποίησης του συλλόγου, είναι η προσπάθεια λειτουργίας δημιουργικών τμημάτων και δραστηριοτήτων Κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή συναντάμε, τμήματα παραδοσιακών χορών, τμήματα εκμάθησης κεντήματος, τμήματα ζωγραφικής, τμήματα μουσικής, τμήματα θεατρικού παιχνιδιού, προβολές ταινιών, ομιλίες και παρουσιάσεις βιβλίων .

Φέτος (2017-2018) στο χώρο του Δημοτικού Μεγάρου Ελίκας λειτούργησαν και λειτουργούν τμήματα ζωγραφική (νήπια, παιδιά και ενήλικες), τμήματα σκάκι (νήπια, παιδιά και ενήλικες), τμήματα κεραμικής (νήπια, παιδιά και ενήλικες).

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Ελίκας,έχει δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος προκειμένου να εξυπηρετεί όταν και όπου υπάρχει ανάγκη με την χορήγηση φιαλών αίματος. Η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης δύο φορές τον χρόνο.

Επίσης έχει δημιουργηθεί τράπεζα εθελοντών δοτών, νοτιαίου μυελού.

Με την βοήθεια Ελικιωτών, έχουν κατασκευαστεί και είναι στην διάθεση μας δυο Συρόμενα Πυροσβεστικά Οχήματα. Τα οχήματα, που συντηρούνται πρωτίστως από τον Σύλλογο, έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν άμεσα σε εστίες τις δύσβατης δασικής περιοχής μας και να επιχειρούν άμεσα και αποτελεσματικά